Altuğ 1 numarayı devirdi

Antalya'da gerçekleşen Tennis Organisation Cup ITF turnuvalarında dört Türk raket teklerde yoluna devam ediyor. Erkeklerde Anıl Yüksel ve Altuğ Çelikbilek, kadınlarda ise Ayla Aksu ve Berfu Cengiz, rakiplerini yenerek isimlerini son sekize yazdırdı.

Günün galibiyetinin altında 20 yaşındaki Altuğ Çelikbilek'in imzası vardı. Organizasyondaki ikinci sınavını 1 numaralı seribaşı İspanyol David Perez Sanz önünde veren Çelikbilek, klasmanın 272. basamağında yer alan rakibini 4-6, 6-1, 6-2 ile devirdi.

Toplam 10 bin dolar ödüllü turnuvanın 5 numaralı seribaşı ismi Anıl Yüksel ise karşı karşıya geldiği İsviçreli Aria Harajchi önünde üstün bir performans sergiledi. Korttan 6-1, 6-2'lik setlerle galip ayrılan Yüksel, çeyrek finalde Altuğ ile eşleşti.

Çiftler kategorisinde Sarp Ağabigün, Bulgar partneri Aleksandar Lazov ile birlikte yarı finali yakaladı. Belek'te 1 numaralı ekip olarak ter döken Ağabigün/Lazov, son maçlarında Altuğ Çelikbilek/Artem Smirnov'u 4-6, 6-3, 10/7 ile geçti.

Kadınlar mücadelesinde bir önceki hafta kariyerinin yedinci tekler şampiyonluğunu kucaklayan Ayla Aksu, ikinci maçını da set yitirmeden kazandı. Japon Rio Kitagawa'yı 6-3, 6-4'le yenen 1 numaralı seribaşı Aksu'nun yarı final yolundaki rakibi Rus Ulyana Ayzatulina oldu.

İki gün önce 17 yaşına basan Berfu Cengiz, önemli bir geri dönüşe imza attığı buluşmada Anna Slovakova'yı saf dışı bıraktı. Cengiz, ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette 4-2 geriye düşse de 2 saat 19 dakika sonunda 6-7, 7-5, 6-2 ile güldü. Berfu'yu çeyrek finalde Avustralyalı Nina Alibalic bekliyor.

Erkeklerde Muhammet Haylaz, Alp Şentay, kadınlarda ise İpek Öz rakiplerine kaybedip Tennis Organisation Cup'a ikinci turda veda etti.