Gençlerden Japonya'da parlak başlangıç

Grand Slam turnuvaları ile birlikte ITF Gençler takvimindeki toplam dokuz Grade A seviye organizasyondan biri olan Japonya'daki Osaka Mayor's Cup Dünya Süper Gençler Tenis Şampiyonası'nda altı Türk sporcu mücadele ediyor.

Bu altı tenisçiden beşi bugün korta çıkarken, erkeklerde Yankı Erel, Ergi Kırkın, kızlarda ise Zeynep Erman ikinci tura yükselmesini bildi. Kaya Göre ve Selin Övünç ise rakiplerine yenilerek elenmekten kurtulamadı.

Açılış turunun dikkat çekici galibiyetinin altında 2000 doğumlu Yankı Erel'in imzası vardı. Dünya gençler sıralamasının 27. basamağında yer alan, turnuvanın 5 numaralı seribaşı ismi Japon Toru Horie ile karşılaşan Erel, korttan 6-2, 6-4'le üstün ayrıldı ve adını son 32'ye yazdırdı. Yankı bir sonraki turda bir diğer ev sahibi ülke temsilcisi Takeaki Ito ile oynayacak.

Klasmanın 67. basamağındaki Ergi Kırkın, ilk engeli aşarken zorlanmadı. Japon rakbi Tomoya Fujiwara'yı 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup eden 13 numaralı seribaşı Kırkın, ikinci turda Avustralyalı Benard Bruno Nkomba ile eşleşti.

Kaya Göre, dünya 5 numarası ve turnuvanın 2 numarası Yosuke Watanuki'ye 6-2, 6-4'le kaybederken, Baran Cengiz ise ilk tur maçında yarın dünya 3.'sü ve zorlu organizasyonun 1 numarası Sırp Miomir Kecmanovic ile buluşacak.

64'lük fikstürde gerçekleşen Osaka kentindeki turnuvanın kızlar kanadında Zeynep Erman güçlü bir başlangıç yaptı. Ev sahibi ülkeden Ayu Sugiyama'yı 6-2, 6-2'lik skorla saf dışı bırakan Erman, ikinci turda 14 numara Japon Naho Sato'nun karşısına dikildi. Selin Övünç ise 5 numaralı seribaşı Ayumi Miyamoto'ya 6-1, 6-2 ile teslim oldu.