İlkel'e Bellucci engeli

Dünya sıralamasının 325. basamağında yer alan milli tenisçi Cem İlkel, ana tablo için wildcard aldığı Kremlin Cup ATP turnuvasında birinci turda veda etti. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen ATP 250 seviye salon organizasyonunda günün ilk maçında Thomaz Bellucci ile karşılaşan İlkel, tecrübeli rakibine 7-5, 6-1'lik skorla mağlup oldu.

Tur düzeyinde dört tekler zaferine sahip Bellucci karşısında açılış setinde başa baş bir sergileyen İlkel, 3-1 geriye düşmesine rağmen sekizinci oyunda break dezavantajını ortadan kaldırıp skoru 4-4'te eşitledi. Akabinde karşılıklı kırılan servisler neticesinde durum 5-5'e gelirken, on birinci oyunda bir break daha bulan Bellucci, set için servis attığı son oyunda hata yapmadı ve 7-5'le ilk adımı attı.

Bu hafta itibarıyla klasmanda 62.'likte bulunan dünya eski 21 numarası Bellucci, ikinci sette kontrolü elden bırakmadı. 21 yaşındaki İlkel'e tek oyun şansı tanıyan Brezilyalı tenisçi, 1 saat 26 dakika sonunda ikinci tur biletini cebine koymasını bildi.

Kremlin Cup'a katılan bir diğer milli raket Marsel İlhan ise elemelerin ilk turunda ev sahibi ülkeden Daniil Medvedev'e kaybetmişti.