Büyükakçay pes etmedi

Bu sezonki son turnuvasını Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenenen Kremlin Cup'ta oynayan Çağla Büyükakçay, elemelerin ilk turunu aşarken etkileyici bir geri dönüşe imza attı. Ev sahibi ülkeden Valeriya Solovyeva karşısında ikinci sette iki maç puanı kurtarıp 2 saat 45 dakika sonunda 1-6, 7-6, 6-1'le galibiyete uzanan Büyükakçay, böylece ana tablo yolunda ilk adımı atmış oldu.

Kapalı kortta gerçekleşen Premier seviye WTA turnuvasının elemelerinde 4 numaralı seribaşı olarak raket sallayan 27 yaşındaki milli tenisçi, mücadeleye istediği başlangıcı yapamadı. Açılış setini 6-1'le yitiren Büyükakçay, ikinci sette de 3-1 geriye düştü. Altıncı oyunda break dezavantajını ortadan kaldıran Çağla, dokuzuncu oyunda servisini kırdırıp Solovyeva'nın 5-4 öne geçmesine engel olamadı.

Bu noktada servislerini maç için atan Solovyeva, iki kez maç puanı yakalasa da büyük bir direnç gösteren Büyükakçay, skoru 5-5'te dengelemesini bildi. Çekişmeli setin düğümünü tie-break çözerken, kritik oyunu 7/2 ile hanesine yazdıran Çağla, karşılaşmayı final setine götürdü. Kazandığı setin moraliyle son sette kortun tek hakimi olan Büyükakçay, rahat bir şekilde 6-1'e ulaşıp maça noktayı koydu.

Zorlu organizasyonda elemelerin ikinci turunu yakalayan Çağla, bir sonraki sınavını bir diğer Rus sporcu Anna Blinkova önünde verecek.

MARSEL İLHAN ELENDİ
Aynı adreste yapılan ATP 250 turnuvasında boy gösteren bir diğer milli raket Marsel İlhan ise elemelerin ilk turunda yenilmekten kurtulamadı. TEB İzmir Cup zaferi sonrası ilk maçına çıkan İlhan, klasmanın 122. basamağındaki Rus Daniil Medvedev'e 6-1, 6-4'le kaybederek turnuvaya veda etti.