Ayla Aksu geriden geldi

Yaşadığı sakatlıktan ötürü bir buçuk aydır turnuva oynamayan genç raket Ayla Aksu, kortlara güzel bir geri dönüş yaptı. Antalya'da düzenlenen 10 bin dolar toplam ödüllü Tennis Organisation Cup ITF turnuvasında 1 numaralı seribaşı olarak ter döken 20 yaşındaki Aksu, adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Sırasıyla Slovak ve Rumen rakiplerini eledikten sonra çeyrek finalde Belaruslu Sadafmoh Tolibova ile karşılaşan Ayla, setlerde geriye düşmesine rağmen galibiyete uzanmasını bildi. İki saatin biraz altında tamamladığı maçı 4-6, 6-3, 6-1'le kazanan Aksu, yarı finalde Alman Lisa-Marie Maetschk ile eşleşti.

Büyükler kariyerinin ilk tekler çeyrek finalinde boy gösteren 17 yaşındaki İpek Öz ise 6 numaralı seribaşı Rumen Cristina Adamescu önünde sergilediği başa baş mücadeleye rağmen son dörde kalamadı. Öz, iki buçuk saat süren buluşmada Adamescu'ya 3-6, 6-4, 6-2'lik setlerle mağlup oldu.

Aynı adresteki erkekler turnuvasında ise Altuğ Çelikbilek, 1 numaralı seribaşı Nikola Milojevic'e direnemedi. Klasmanın 231. basamağındaki Sırp rakibine 6-0, 6-0'la kaybeden Çelikbilek, turnuvayı son sekizde bitirdi.

BERFU ÇİFTLERDE FİNALDE
Toprak zemindeki organizasyonun çiftler kategorisinde Bulgar Ani Vangelova ile ortaklık kuran Berfu Cengiz finale yükseldi. Cengiz/Vangelova çifti, 2 numaralı ekip Diana Enache/Agnes Bukta'yı 6-2, 4-6, 10/8'le devirirken, finaldeki rakipleri ise İpek Öz/Esen Kökçe'yi 7-5, 6-1'le eleyen Cristina Ademescu/Sadafmoh Tolibova oldu.