Antalya'da üç çeyrek finalist

Yaklaşık üç aylık bir aranın ardından ITF heyecanı Türkiye'ye geri döndü. Antalya Belek'te düzenlenen Tennis Organisation Cup'ta tek kadınlarda iki, tek erkeklerde ise bir Türk raket adını çeyrek finale yazdırmasını bildi.

Sakatlığı nedeniyle bir buçuk aydır kortlardan uzak kalan Ayla Aksu, geri dönüş turnuvasına etkileyici bir başlangıç yaptı. İlk turda tek oyun kaybı yaşayan 1 numaralı seribaşı Aksu, ikinci turda Rumen Diana Enache'ı 6-2, 6-2 ile geçerek son sekiz biletini cebine koydu. Ayla'nın çeyrek finaldeki rakibi Belaruslu Sadafmoh Tolibova olacak.

Kadınlarda yoluna devam eden bir diğer Türkiye temsilcisi İpek Öz oldu. 17 yaşındaki Öz, kozlarını paylaştığı 3 numaralı seribaşı Avustralyalı Nina Alibalic karşısında 6-3, 2-1 üstün durumdayken rakibinin maçı bırakmasıyla tur atladı. Kariyerinin ilk çeyrek finalini yakalayan İpek, bir sonraki sınavını Rumen Cristina Adamescu önünde verecek.

Berfu Cengiz ve Deniz Paykoç'un elenmekten kurtulamadığı günde çiftlerde İpek Öz/Esen Kökçe kıyasıya bir mücadelenin ardından son dörde kaldı. Donaldson/Faber ikilisini 7-5, 6-7, 11/9'la deviren Öz/Kökçe, yarı finalde Adamescu/Tolibova tandemiyle eşleşti. Bulgar Ani Vangelova ile ortaklık kuran Berfu da Cemre Anıl/Doğa Selen Takunyacı ekibine 6-2, 6-2 ile üstünlük sağladı. Vangelova/Cengiz çifti final yolunda Bukta/Enache ile oynayacak.

10 bin dolar toplam ödüllü erkekler turnuvasında ise Altuğ Çelikbilek üç setlik bir galibiyetle çeyrek finali buldu. Altuğ, Rumen rakibi Bogdan Borza'yı 6-3, 5-7, 6-1'le saf dışı bırakıp 1 numaralı seribaşı Sırp Nikola Milojevic'in karşısındaki yerini aldı. Muhammet Haylaz ve Sarp Ağabigün ise rakiplerine yenilerek turnuvaya ikinci turda veda etti.