İpek çiftlerde iyi başladı

Milli tenisçi İpek Soylu, Özbekistan başşehri Taşkent'te gerçekleşen WTA turnuvasında çiftler kategorisine galibiyetle başladı. Teklerde eleme turlarını aşarak adını ana tabloya yazdıran Soylu, Rumen partneri Raluca Olaru ile birlikte çeyrek finale yükselmesini bildi.

Açılış turunda Lidziya Marozava/Irina Khromacheva ikilisiyle buluşan Soylu ve Olaru, beş kez servis kırdıkları maçtan 1 saat 20 dakika sonunda 7-5, 6-4'lük setlerle üstün ayrıldı. Turnuvada 4 numaralı seribaşı takım olarak iş birliği yapan Soylu/Olaru, çeyrek finalde Polina Merenkova/Dayana Yastremska - Nao Hibino/Prarthana Thombare eşleşmesinin kazananıyla oynayacak.

Korta çıkan bir diğer milli raket Çağla Büyükakçay, çiftler mücadelesine ilk turda veda etmekten kurtulamadı. Büyükakçay ve Britanyalı partneri Naomi Broady, Çek Cumhuriyeti'nden Kristyna Pliskova ile İsviçre'den Amra Sadikovic'in kurduğu ekibe 6-4, 7-5 mağlup oldu.

Çağla ve İpek, teklerdeki birinci tur sınavlarını ise yarın verecek. Taşkent Açık'ta 2 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Büyükakçay, Gürcü Sofia Shapatava; Soylu da İspanyol Silvia Soler-Espinosa ile kozlarını paylaşacak.