Soylu Taşkent'te ana tabloda

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Uluslararası seviye WTA turnuvasında boy gösteren İpek Soylu, elemelerdeki ikinci maçını da kazanarak adını ana tabloya yazdırmayı başardı.

Elemelerin açılış turunda ev sahibi ülkeden Arina Folts'a iki oyun bırakan Soylu, final turunda Hint Ankita Raina ile karşı karşıya geldi. İlk seti yitirmesine karşın maçın geri kalan kısmında rakibine şans tanımayan İpek, 1-6, 6-1, 6-2 ile galibiyete uzanmasını bildi.

20 yaşındaki Soylu, ana tablo birinci turunda klasmanın 132. basamağındaki İspanyol Silvia Soler-Espinosa ile oynayacak.

ÇAĞLA 2 NUMARA
Bu hafta itibarıyla dünya sıralamasında 64.'lükte bulunan Çağla Büyükakçay ise turnuvada 2 numaralı seribaşı olarak yer alıyor. Büyükakçay, Taşkent Açık'taki ilk sınavını elemelerin son turunda mağlup olmasına rağmen şanslı kaybeden olarak ana tabloya giren bir isme karşı verecek.

Milli tenisçiler, teklerin yanı sıra çiftler kategorisinde de mücadele edecek. Britanyalı Naomi Broady ile ortaklık kuran Büyükakçay, açılış turunda Kristyna Pliskova/Amra Sadikovic ikilisiyle; Rumen Raluca Olaru ile iş birliği yapan Soylu ise Irina Khromacheva/Lidziya Marozava ekibiyle buluşacak.