TEB İzmir Cup'ta barış vurgusu

İzmir’de 2008’den bu yana aralıksız olarak düzenlenen ATP Challenger turnuvası TEB İzmir Cup’ın tanıtım toplantısı Örnekköy UTEM (Ulusal Tenis Eğitim Merkezi) kortlarında gerçekleşti. Toplantıya Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, turnuva başhakemi Roland Herfel, turnuva direktörü Zeynep Kavak, oyuncular Altuğ Çelikbilek ve Stefanos Tsitsipas ile İzmir Tenis İl Temsilcisi Bülent Necimoğlu katıldı.

Toplantıya son dönemde tenisteki ilerlemenin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyerek başlayan Cengiz Durmuş, bu gelişmede Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan aldıkları desteğin yanında sponsorlarının da büyük katkı verdiğini söyledi. İzmir Cup’ın ana sponsoru olan TEB’in desteğini her zaman hissettiklerini vurgulayan Durmuş, “Bu zor zamanlarda bu turnuvaların yapılması çok önemli. Destekçilerimiz olmazsa bu işler yürümez. Dolayısıyla geçmiş yıllardaki sponsorlarımıza da şimdiki değerli sponsorumuz TEB’e de minnet borçluyuz. Onlar sayesinde dünyanın en iyilerini ülkemizde izliyoruz. Oyuncularımız gelişme fırsatı buluyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİR BARIŞ ÜLKESİ”
Cengiz Durmuş, bir soru üzerine geçen hafta TED Spor Kulübü’ndeki İstanbul Challenger’da Tunuslu Malek Jaziri ve İsrailli Dudi Sela’nın uluslararası medyada ses getiren final maçına değindi. Politik olarak birbirini tanımayan ve oyuncularının karşılaşmasına izin vermeyen iki ülkenin sporcularının geçmişin aksine karşı karşıya geldiğini hatırlatan TTF Başkanı Durmuş, “Türkiyemizin bir barış ülkesi olduğunu bir kez daha gördük. İki başarılı tenisçinin final maçı, buradan yayılan bir barış mesajı oldu” ifadelerini kullandı.

Turnuva başhakemi Alman Roland Herfel, ATP Challenger düzeyi için oldukça etkileyici olan İzmir’deki tesisin yıllardır organizasyona tahsis edilmesinden ötürü teşekkürlerini sunarken, TEB İzmir Cup’ın seviyesinin her geçen yıl yükseldiğini belirtti.

Turnuvada ana tabloda raket sallayacak olan Stefanos Tsitsipas ve Altuğ Çelikbilek de toplantıda basın mensuplarının karşısındaydı. Dünya gençler sıralamasında 1 numarada olan Yunan Tsitsipas, “Burada her şey iyi görünüyor. Çok güzel bir turnuva. Sponsorlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Teklerde geçen yılın finalisti Rumen Marius Copil ile ilk turda karşılaşacak olan 19 yaşındaki milli tenisçi Altuğ Çelikbilek de “Bize tanınan imkanlarla daha iyilerini yapacağımızı düşünüyorum. Bir önceki hafta İstanbul’da çeyrek finali ucundan kaçırmıştım. Burada daha iyisi için mücadele vereceğim. Arkadaşlarımla birlikte her turnuvada kendimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz” dedi.