İstanbul Challenger'da şampiyon Malek Jaziri

TED Spor Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı American Express İstanbul Challenger’da 68. yıl heyecanı tekler finaliyle sona erdi. 1 ve 2 numaralı seribaşı raketleri buluşturan finalde İsrailli rakibi Dudi Sela’yı üç sette mağlup eden Tunuslu Malek Jaziri, kariyerinin altıncı ATP Challenger zaferine imza attı.

Klasmanın 70. basamağındaki Jaziri, fazla sayıda basit hata yaptığı açılış setinde hanesine yalnızca tek oyun yazdırabildi. Bu noktadan sonra ise ATP 74 numarası Sela cephesinde basit hatalar artmaya başladı. Jaziri’nin baskılı vuruşlarına çözüm üretmekte zorlanan Sela, son iki sette rakibinden yalnızca bir oyun koparabildi.

72 dakika süren final mücadelesinden 1-6, 6-1, 6-0’lık galibiyetle ayrılan 32 yaşındaki Jaziri, başarısının karşılığı olarak 90 ATP puanı ve 10,800 dolar para ödülünün sahibi oldu. Bu sezonki üçüncü kupasını kaldıran Jaziri, Türkiye’de ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Jaziri ve Sela’ya kupalarını Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Topbaş ile Ayhan Akgül, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz ve Garanti Bankası Pazarlama İletişimi Yöneticisi Şebnem Şayakçı sundu.

Fotoğraflar: Evrim Aydın