Türk raketlerden bir ilk

Bu sene 68.’si düzenlenen American Express İstanbul Challenger’da Türk tenisi adına tarihi bir gün geride kaldı. ATP Challenger Turu’ndaki bir organizasyonda ilk kez dört Türk sporcu birden teklerde ikinci tura çıkmayı başardı. Bir önceki gün Muhammet Haylaz’ın aldığı galibiyetin akabinde bugün korta çıkan Marsel İlhan, Anıl Yüksel ve Altuğ Çelikbilek de rakiplerini geçerek son 16’ya kaldı.

Günün ilk maçında sahne alan 20 yaşındaki Çelikbilek, birinci servislerinden %81 ile puan çıkardığı mücadelede Slovak Filip Horansky’yi 7-5, 6-4’le mağlup etti. Türkiye Davis Cup Takımı’nın bir diğer üyesi Anıl Yüksel de açılış turunda set kaybı yaşamadı. Yüksel, İspanyol Jose Vidal Azorin’i 6-2, 7-6’lık setlerle saf dışı bıraktı.

Türkiye’nin 1 numarası Marsel İlhan ise nefesleri kesen bir maçın ardından yoluna devam etmesini bildi. TED Spor Kulübü’ndeki turnuvanın 8 numaralı seribaşı ismi Sırp Nikola Milojevic’i 2 saat 44 dakika sonunda 6-7, 7-6, 6-1’le deviren İlhan, adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

Çek Michal Konecny’ye 6-3, 7-5 yenilen Cem İlkel ve Belçikalı Yannick Mertens’e 6-0, 6-0 kaybeden Barkın Yalçınkale ise elenmekten kurtulamadı.

Türk tenisçilerin elde ettiği tarihi başarı üzerine Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Bakanlığımızın ve federasyonumuzun desteğini üç yılı aşkın süredir sistemli olarak alan sporcularımız, tarihi bir başarıya imza attılar. Yatırımlarımızın ve kurgulamış olduğumuz sistemin meyvelerini alıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıların kazanılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

75 bin dolar para ödüllü turnuvada yarın (14 Eylül Çarşamba) dördü teklerde, beşi çiftlerde olmak üzere toplam dokuz maç oynanacak. Anıl Yüksel, Altuğ Çelikbilek ve Muhammet Haylaz tekler ikinci tur maçları için sahaya çıkarken, Tuna Altuna/Cem İlkel ekibi ise çiftlerde açılış turu maçlarını yapacak. Müsabakalar saat 11:00’de başlayacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO

14 EYLÜL ÇARŞAMBA PROGRAMI

Fotoğraflar: Evrim Aydın