İstanbul'da tenis bayramı

Kurban Bayramı haftasında İstanbul'da dev bir tenis organizasyonun heyecanı yaşanıyor. ATP Challenger Turu'nun prestijli turnuvalarından American Express İstanbul Challenger'ın 68.'si, 10-18 Eylül tarihleri arasında Tarabya'daki Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü'nde düzenleniyor.

75 bin dolar toplam ödüllü turnuvanın basın toplantısı ise bu sabah gerçekleştirildi. Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantı, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, turnuva direktörü Cem Tınaz, Türk tenisçiler Barkın Yalçınkale, Muhammet Haylaz ve 1 numaralı seribaşı Tunuslu Malek Jaziri'nin katılımıyla yapıldı.

Kuruluşunun 80. yılını kutlayan TED Spor Kulübü'nde böylesine önemli bir turnuvayı 68. kez organize etmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Mehmet Tınaz, "Bu sene güçlü bir katılımcı listesi var. Birbirinden güzel maçları bizleri bekliyor. Umuyorum Türk sporcular üst turlara çıkmayı başarıp organizasyonun daha da özel bir anlam katacaklar" şeklinde konuştu.

Bu hafta itibarıyla klasmanın 70. basamağında yer alan, turnuvanın 1 numaralı seribaşı ismi Tunuslu Malek Jaziri ise Türkiye'de birçok kez mücadele ettiğini, American Express İstanbul Challenger gibi köklü bir turnuvada yer aldığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin en köklü tenis organizasyonu niteliğindeki toplam 75 bin dolar ödüllü American Express İstanbul Challenger'ın 10 Eylül'deki eleme müsabakalarıyla açılan perdesi, 18 Eylül'deki tekler finaliyle kapanacak.

Fotoğraf: Evrim Aydın