Muhammet Haylaz'dan kariyer ilki

TED Spor Kulübü kortlarında bu yıl 68'incisi düzenlenen American Express İstanbul Challenger'da ana tablo perdesi açılırken, günün galibiyeti Muhammet Haylaz'dan geldi. 20 yaşındaki Haylaz, klasmanda kendisinden tam 640 sıra ileride bulunan Fransız rakibi Calvin Hemery'yi üç sette devirerek adını ikinci tura yazdırmayı başardı.

Günün ilk maçında sahne alan Muhammet, 6-4'lük karşılıklı setlerin ardından final setinde kortun tek hakimiydi. ATP 342 numarası Hemery'ye karar setinde yalnızca tek oyun şansı tanıyan Haylaz, 1 saat 55 dakika sonunda 6-4, 4-6, 6-1'le son 16 biletini kaptı. ATP Challenger Turu'ndaki ilk ana tablo galibiyetine imza atan Muhammet'in ikinci turdaki rakibi, Bulgar Dimitar Kuzmanov'u 6-4, 7-6 ile geçen 1 numaralı seribaşı Tunuslu Malek Jaziri oldu.

Ana tablo mücadelesinin açılış gününde beş Türk raket de çiftler kategorisinde boy gösterdi. Hollandalı Tallon Griekspoor ile ortaklık kuran Anıl Yüksel, Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün ikilisi önünde 6-4, 0-6, 10/6 ile sevinerek çeyrek finale yükseldi. Barkın Yalçınkale/Umut Akkoyun tandemi ise Güney Afrikalı 1 numaralı ekip Dean O'Brien/Ruan Roelofse'ye 6-1, 6-2 ile boyun eğdi.

İKİNCİ GÜNDE 14 MAÇ
75 bin dolar ödüllü American Express İstanbul Challenger'ın ikinci gününde 14'ü teklerde, 2'si çiftlerde olmak üzere toplam 14 maç oynanacak. Türkiye'nin 1 numarası Marsel İlhan'ın ilk sınavını 8 numaralı seribaşı Sırp Nikola Milojevic önünde vereceği günde, Cem İlkel ile Michal Konecny (CZE), Anıl Yüksel ile Jose Vidal Azorin (ESP), Altuğ Çelikbilek ile Filip Horansky (SVK), Barkın Yalçınkale ile Yannick Mertens (BEL) arasındaki birinci tur eşleşmelerinin de heyecanı yaşanacak.

Müsabakalar saat 11.00'de başlayacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO

13 EYLÜL SALI PROGRAMI