TED'de ana tablo kuraları çekildi

ATP Challenger Turu’nun prestijli turnuvalarından American Express İstanbul Challenger’da ana tablo kuraları belli oldu. Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı toplam 75 bin dolar ödüllü organizasyonun ana tablosunda beş Türk sporcu yer alıyor.

Buna göre Türkiye’nin en yüksek klasmana sahip oyuncusu Marsel İlhan, ilk sınavını 8 numaralı seribaşı Sırp Nikola Milojevic önünde verecek. Ana tablodaki diğer Türk tenisçilerden Barkın Yalçınkale, Belçikalı Yannick Mertens; Altuğ Çelikbilek, Slovak Filip Horansky; Muhammet Haylaz, Fransız Calvin Hemery ile eşleşirken, Anıl Yüksel de elemelerden gelen bir isimle karşı karşıya gelecek.

American Express İstanbul Challenger’da ilk iki seribaşı ise bu hafta itibarıyla dünya sıralamasının 68. basamağındaki Tunuslu Malek Jaziri ve 80. basamağındaki İsrailli Dudi Sela oldu.

ELEME PERDESİ AÇILDI
Bu sene 68’incisi düzenlenen American Express İstanbul Challenger’da eleme heyecanı da start aldı. İki Türk’ü buluşturan maçta Sarp Ağabigün’ü 7-6, 6-3’le geçen Cem İlkel ve İtalyan Francesco Vilardo’yu 6-4, 7-6 ile saf dışı bırakan Cengiz Aksu, elemelerin final turuna yükselmeyi başardı.

İlkel, ana tablo yolundaki son maçını Ukraynalı Vadym Ursu, Aksu da İspanyol Jose Vidal Azorin ile yapacak. Elemelerdeki diğer Türk oyunculardan Sefa Suluoğlu, Gökberk Ergeneman, Mert Naci Türker, Mustafa Erdoğan ve Mert Özdemir ise rakiplerine yenilerek turnuvaya veda etti.

TEKLER ANA TABLO
TEKLER ELEME TABLOSU
11 EYLÜL PAZAR PROGRAMI