Büyükakçay/Sevastova turun kıyısından döndü

Sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'a teklerde ikinci turda veda eden milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Letonyalı Anastasija Sevastova ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde şanssız bir yenilgi alarak birinci turda elendi.

4 numaralı kortun ikinci müsabakasında Karadağlı Danka Kovinic ile Polonyalı Alicja Rosolska'nın karşısına çıkan Büyükakçay/Sevastova, mücadeleye hızlı başlayan taraftı. Maça 3-0 öne fırlayarak giren Büyükakçay/Sevastova, açılış setini 6-2 ile noktaladı.

İkinci sette ibre tersine döndü. Kovinic/Rosolska ekibi, arka arkaya beş oyun kazanarak 5-1'i buldu. Bu noktada pes etmeyen Büyükakçay/Sevastova, durumu 5-4'e getirse de servisinde hata yapmayan Kovinic/Rosolska, 6-4'e ulaşıp final setinin kapısını çaldı.

BÜYÜK AVANTAJ KAÇTI
Mücadelenin final setinde büyük bir çekişme vardı. İlk kez iş birliği yapan Büyükakçay ve Sevastova, 3-1 geriye düşmelerine rağmen dört oyunluk bir seriyle 5-3'lük üstünlüğü yakaladı. Ancak Sevastova'nın maç için servis attığı oyunda fırsat değerlendirilemedi.

Soğukkanlılıklarını koruyan Kovinic ve Rosolska, akabinde kendi servislerine tutunup skoru 5-5'te dengeledi. Galibiyetin iki puan kadar yakınına gelip işi bitiremeyen Büyükakçay/Sevastova, bu durumun yarattığı moralsizlikle maçın sonlarında kontrolü rakiplerine kaptırdı. 

3-5'ten döndükleri karar setini peş peşe dört oyun birden alarak kazanan Kovinic/Rosolska, 1 saat 52 dakika sonunda 2-6, 6-4, 7-5'le Amerika Açık'ta adlarını ikinci tura yazdıran takım oldu.