Çağla Amerika Açık'ta ikinci turda

Bu sezon elde ettiği başarılarla adını Türk tenis tarihine altın harflerle yazdıran Çağla Büyükakçay, gerçekleştirdiği ilklere bir yenisini Amerika Açık'ta ekledi. Yılın son Grand Slam turnuvasındaki ilk sınavını ev sahibi ülkeden Irina Falconi önünde veren 26 yaşındaki milli raket, klasmanın 75. basamağındaki rakibini 6-2, 6-1'le devirerek ikinci tur vizesi aldı.

Mücadelenin ilk setinde skor 2-2'ye geldikten sonra üst üste dört oyun kazanan Çağla, açılış setini 6-2'yle hanesine yazdırdı. İkinci sette de hız kesmeyen Büyükakçay, ilk dört oyunu alarak girdiği bu seti de 6-1'le cebine koydu ve korttan 59 dakika sonunda galibiyetle ayrıldı.

Hafta başında güncellenen dünya sıralamasında 66.'lığa çıkarak klasman rekorunu kıran Çağla, aynı zamanda Amerika Açık'taki ilk ana tablo galibiyetine imza attı. Türkiye'nin kadınlardaki 1 numaralı ismi, bu sene Roland Garros'ta kazandığı maçla Açık Dönem'de slam düzeyinde tek kadınlarda tur atlayan ilk Türk olarak kayıtlara geçmişti.

Falconi'yi eleyerek son 64 tenisçi arasına kalan Büyükakçay'ın ikinci turdaki rakibi ise 14 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova oldu.

Fotoğraf: Jimmie48 Tennis Photography