İpek'ten şanssız yenilgi

Sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'ta eleme mücadelesi veren İpek Soylu, ikinci turda karşı karşıya geldiği Alman Tatjana Maria'ya kıyasıya bir maçın ardından yenilerek elendi.

Açılış turunda ev sahibi ülkeden Nicole Frenkel'i rahat bir oyunla geçen Soylu, klasmanın 121. basamağındaki Maria önünde de maça hızlı bir başlangıç yaptı. Soylu, 24 dakikada tamamladığı birinci sette Maria'ya oyun şansı tanımadı.

İkinci sette ise büyük bir çekişme yaşandı. İpek, karşılıklı kırılan servislerin ardından sekizinci oyuna 4-3 üstün girse de sonraki beş oyunun dördünü hanesine yazdıran Maria, 7-5'e ulaşıp işi final setine götürdü.

Elemelerde 15 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Maria, karar setine iyi başladı. 4-1 geriye düşen Soylu, yedinci oyunda break dezavantajını ortadan kaldırdı ancak hemen akabindeki oyunda servisini bir kez daha kırdırdı.

Yakaladığı avantajı bu defa tepmeyen Maria, 2 saat 12 dakika sonunda 0-6, 7-5, 6-3'le elemelerin final turuna ilerledi. 20 yaşındaki İpek ise geçen sene olduğu gibi Amerika Açık'a yine elemelerin ikinci turunda veda etti.

Fotoğraf: Jimmie48 Tennis Photography