Eraydın Ukrayna'da çeyrek finalde

Bu haftaki mücadelesini Ukrayna'nın Harkiv şehrindeki 25 bin dolar toplam ödüllü ITF toprak kort turnuvasında veren Başak Eraydın, adını son sekize yazdırmasını bildi.

6 numaralı seribaşı olarak ter döktüğü turnuvaya Rus Ekaterina Yashina'yı yenerek başlayan Eraydın, ikinci turda bir diğer Rus Valeria Savinykh'i devirdi. Eski bir ilk 100 oyuncusu olan Savinykh karşısında setlerde geriye düşse de pes etmeyen Başak, 3 saat 7 dakika sonunda 3-6, 6-4, 6-4'le galibiyete uzandı.

Başak Eraydın'ın çeyrek finaldeki rakibi, klasmanın 236. basamağında yer alan, organizasyonun 1 numaralı seribaşı ismi Rus Anna Kalinskaya olacak.

MELİS ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI
Harkiv'de turnuvada boy gösteren bir diğer Türk raket Melis Sezer, ikinci turda elenmekten kurtulamadı. 5 numaralı seribaşı Rus Anastasiya Komardina'ya karşı setlerde öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamayan Sezer, korttan 6-7, 6-1, 6-1'lik skorla yenik ayrıldı.

Çiftler kategorisinde ise Boşnak Dea Herdzelas ile ortaklık kuran Melis ve Belaruslu Ilona Kremen ile iş birliği yapan Başak birbirlerine rakip oldu. Sezer/Herdzelas ile Eraydın/Kremen yarın yarı finale yükselme maçında kozlarını paylaşacak.