Marsel ve İpek sahne alıyor

Senenin son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'ta eleme kuraları çekildi. 23-26 Ağustos tarihleri arasında yaşanacak eleme heyecanında milli tenisçiler Marsel İlhan ve İpek Soylu da ter dökecek.

New York'taki Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı prestijli organizasyonda dokuzuncu kez boy gösteren Marsel, elemelerdeki ilk sınavını Arjantinli Guido Andreozzi önünde verecek. Amerika Açık'ta 2009, 2011 ve 2015'te ana tabloda ikinci tur gören İlhan, klasmanın 133. basamağında oturan, elemelere 19 numaralı seribaşı olarak katılan Andreozzi'yi bu sene Fransa Açık'ın son eleme turunda 8-6'lık final setiyle devirmişti.

20 yaşındaki İpek ise 2014 çiftler şampiyonu olduğu Amerika Açık'ta ikinci kez büyüklerde mücadele edecek. Geçen sene elemelerde maç kazanma başarısı gösteren Soylu, bu yıl ilk turda ev sahibi ülkeden Nicole Frenkel ile eşleşti. Eleme turnuvasına wildcard ile giren 18 yaşındaki Frenkel, bu hafta itibarıyla dünya sıralamasının 559. basamağında yer alıyor. Soylu, bu sene nisan ayında ABD'deki ITF 25K turnuvasında Frenkel'i 6-3, 6-1 yenmişti.

Marsel İlhan bugün TSİ 18.00'de başlayan programda 14 nolu kortun dördüncü maçına çıkarken, İpek Soylu yarın sahne alacak. WTA 67 numarası Çağla Büyükakçay ise yedinci kez katılacağı Amerika Açık'ta ilk defa ana tabloda raket sallayacak.

ERKEKLER ELEME TABLOSU
KADINLAR ELEME TABLOSU