Berfu şampiyonluk için

1999 doğumlu Berfu Cengiz, profesyonel kariyerinin ikinci tekler finalini Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde katıldığı ITF turnuvasında yakaladı. Berfu, toplam 10 bin dolar ödüllü turnuvanın çiftler kategorisinde de ikinciliği elde etti.

Son sınavını 5 numaralı seribaşı Gürcü Mariam Bolkvadze önünde veren Cengiz, bir önceki turda olduğu gibi yine setlerde geriden gelmesini bildi. 2 saat 22 dakika sonunda rakibini 4-6, 6-3, 6-4'le deviren Berfu, şampiyonluk maçında İsveçli Anette Munozova ile karşılaşacak.

Genç raket, tekler maçının ardından oynadığı çiftler finalinden ise ikincilik ödülüyle ayrıldı. Hint Dhruthi Tatachar Venugopal ile ortaklık kuran Cengiz, çiftler kariyerinin ilk finalinde Despina Papamichail/Ana Veselinovic ekibine 7-6, 1-6, 10/5 mağlup oldu.

ALTUĞ FİNAL ADIMINI ATAMADI
Hollanda'nın Oldenzaal şehrindeki Futures turnuvasında bir önceki gün çiftlerde mutlu sona ulaşan Altuğ Çelikbilek, tekler kategorisinde ise yarı finalde kaldı. ÇelikbilekAlman Timon Reichelt'e 6-1, 7-6'lık setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.