Berfu Mısır'da ilerliyor

16 yaşındaki Berfu Cengiz, Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentindeki 10 bin dolar toplam ödüllü ITF turnuvasında her iki kategoride yoluna devam ediyor. Teklerde adını son sekize yazdıran Berfu, çiftlerde yarı final vizesini cebine koydu.

İkinci turda Fransız Lea Tholey ile karşı karşıya gelen Cengiz, rahat bir galibiyetle çeyrek finali yakaladı. 6-1, 6-2 ile sevinen Berfu, akabinde çıktığı çiftler maçında da set kaybı yaşamadı.

Cengiz ve Hint partneri Dhruthi Tatachar Venugopal, 4 numaralı seribaşları Sharrmadaa Baluu/Rishika Sunkara'yı 6-3, 6-4'le mağlup ederek son dört ekip arasına kaldı.

Tekler çeyrek finalinde Yunan Despina Papamichail ile eşleşen Berfu, çiftler yarı finalinde ise Sai Chamarthi/Mirabelle Njoze ikilisiyle buluşacak.

PEMRA ÇİFTLERDE FİNALE DOĞRU
Tecrübeli raket Pemra Özgen, tekler mücadelesine şanssız bir mağlubiyet neticesinde ikinci turda veda ettiği Belçika'daki 25 bin dolar toplam ödüllü ITF turnuvasında çiftlerdeki şampiyonluk yürüyüşünü sürdürdü.

Westende şehrindeki turnuvada 3 numaralı seribaşı olarak ter döken Özgen ve Hollandalı partneri Demi Schuurs, Mathilde Armatano/Katarina Zavatska'yı 6-4, 7-5'le geçip yarı finalde Elyne Boeykens/Valentini Grammatikopoulou'nun rakibi oldu.

BAŞAK RUMEN RAKİBİNE TAKILDI
Almanya'nın Leipzig kentindeki 25 bin dolar toplam ödüllü ITF turnuvasında boy gösteren Başak Eraydın, ikinci turda Rumen rakibi Irina Maria Bara'ya kaybederek elendi. Eraydın, korttan 7-5, 7-6'lık setlerle yenik ayrıldı.