Doğu kulüpleri Malatya'da buluştu

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 11-15 Ağustos tarihleri arasında organize edilen Doğu Kulüpleri Arası Takım Şampiyonası’nda heyecan, Malatya’daki İnönü Üniversitesi kortlarında başladı. Erkeklerde 36, kadınlarda 20 takımın yarıştığı turnuvada 217’si erkek, 97’si kadın olmak üzere toplam 314 sporcu mücadele ediyor.

Bu yıl beşincisi yapılan şampiyonanın açılış seremonisi, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Ömer Dağdelen’in katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Cengiz Durmuş, “Federasyonumuzun en önemli misyonlarından birisi, tenisin 'zengin sporu' olduğu algısını kırmaktır. Tenis sporunu ülke çapında yaymak adına Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde düzenlenen turnuvalar büyük önem arz etmektedir.” dedi.  

Şampiyonanın sporcular arasındaki kardeşlik, centilmenlik, hoşgörü duygularının gelişmesi adına önemli bir fırsat olduğunu belirten Durmuş, 15 Temmuz’daki hain girişimin ardından her geçen gün artmakta olan birlik beraberlik ortamının böylesine organizasyonlarla daha da ileri taşınacağına inandığını söyledi.

Plaket takdimi sonrası korta çıkan Cengiz Durmuş ve Nusret Akpolat, turnuvanın başlama vuruşunu gerçekleştirirken, gösteri maçında genç raketlerle bir araya geldi.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki tenis kulüplerini buluşturan Doğu Kulüpleri Arası Takım Şampiyonası’nda 11-13 Ağustos tarihleri arasında grup müsabakaları, 14 Ağustos Pazar günü yarı final, 15 Ağustos Pazartesi günü ise final maçları yapılacak.

SONUÇLAR

FOTO GALERİ