Türkiye Çağla'yı konuştu

Olimpiyat arenasında yer alan ilk Türk tenisçi unvanının sahibi olan Çağla Büyükakçay, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'ndaki göz dolduran performansıyla Türkiye'nin gündemine oturdu.

Maç puanı kaçırdığı buluşmada klasmanın 30. basamağındaki Rus Ekaterina Makarova'ya 3-6, 6-0, 7-6(6) mağlup olan Çağla’nın mücadelesi sosyal medya platformu Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi.

7 Ağustos Pazar günü TSİ 21.30 sularında korta çıkan Çağla, beş saatten uzun bir süre "trending topics" (en çok konuşulanlar) listesinde yer aldı. Hakkında sayısız destek mesajı atılan milli sporcu, bir ara listenin ikinci sırasına kadar yükseldi.

2 saat 32 dakika süren kıyasıya maçı yitirerek Rio 2016'ya veda eden dünya 72 numarası Çağla Büyükakçay da sosyal medya üzerinden kendisine destek verenlere teşekkürlerini sundu.

Dünya 30 no E.Makarova 'ya karşı 2,5 saat sonunda kazanmaya bir adım kalmıştı, elimden gelenin en iyisini ortaya koyarak son topa kadar savaştım. İlk olimpiyatımda bu kadar güzel bir destekle, galibiyete bu kadar yaklaşıp kaybetmek üzdü fakat umuyorum ki oynadığım iyi tenis ve kaçırdığım maç puanı tecrübelerime eklenip önümüzdeki dönemde daha güzel başarılara sebep olacak. Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek herşeyin ötesinde, bambaşka bir duyguymuş. Bugün yumruğumu her sıktığımda daha da güçlendim. Günlerdir gelen başarı dilekleriniz, maç sonrası moral mesajlarınız❤️ Desteklerinize sonsuz teşekkür ederim. Ben ve tüm sporcu arkadaşlarım için çok değerli. Birlikte en büyük başarılara ..🙏🏻🙏🏻 🇹🇷🇹🇷#Rio2016 #teamTR

A photo posted by Çağla Büyükakçay (@caglabuyukakcay) on