Teşekkürler Çağla Büyükakçay!

Türk tenisini olimpik düzeyde temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen Çağla Büyükakçay, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na şanssız bir yenilgiyle ilk turda veda etti. Çağla, maç puanı kaçırdığı buluşmada klasmanın 30. basamağındaki Rus Ekaterina Makarova'ya 3-6, 6-0, 7-6(6) mağlup oldu.

Haftaya WTA 73 numarası olarak giren Büyükakçay, maça hızlı bir başlangıç yaptı. İkinci oyunda servis kırıp 2-0 öne geçen milli raket, bir sonraki oyunda break avantajını yitirdi. Sekizinci oyuna dek iki raket de servisine tutunurken, gidişatı Çağla değiştirdi. Makarova'nın servis attığı oyunu kazanıp 5-3'ü bulan Büyükakçay, son oyunda hata yapmadı ve 6-3'le ilk adımı attı.

Geçen sene dünya sıralamasında sekizinciliğe kadar ilerleyen Makarova, ikinci sette üstün bir performans sergiledi. 2014 Amerika Açık ve 2015 Avustralya Açık tekler yarı finallerinin yanı sıra 2013 Fransa Açık ve 2014 Amerika Açık çiftler şampiyonlukları bulunan solak tenisçi, 6-0'lık skorla eşleşmeyi final setine taşıdı.

NEFES KESEN SON SET
Olimpik Tenis Merkezi'ndeki buluşmanın karar seti adeta bir servis düellosuna sahne oldu. İki taraf da servis attıkları oyunlarda birbirlerine servis kırma puanı şansı dahi tanımazken, 6-6'da dengelenen setin düğümünü tie-break çözdü.

İlk saha değişiminin 3/3'lük eşitlikle geçildiği kritik tie-break'te ilk maç puanına ulaşan isim Çağla oldu. 6/5'lik üstünlüğü yakalayan Büyükakçay, bu noktada Makarova'nın çizgiye yakın düşen topuna karşılık veremedi ve skor 6/6'ya geldi. Maç puanı kurtaran Makarova, hemen akabinde kendi servisinde fire vermezken, Büyükakçay'ın servisinde eline geçen maç puanını değerlendirdi ve 8/6'lık tie-break neticesinde galibiyete uzandı.

"BAMBAŞKA BİR DENEYİM"
2 saat 32 dakika süren müsabaka sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çağla Büyükakçay, "Son günlerde oldukça yoğun destek mesajları alıyorum, bunlar hayallerimi gerçekleştirmem yolunda bana güç veriyor. Olimpiyat Oyunları bambaşka bir deneyim oldu. Ülkem adına mücadele etmek tarifsiz bir duygu." dedi.

Gözünü ana tabloda boy göstereceği sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'a diktiğini söyleyen Büyükakçay, öncesinde New Haven ve Cincinnati'deki hazırlık turnuvalarına katılacağını dile getirdi.

CENGİZ DURMUŞ'TAN TEBRİK
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Olimpiyat Oyunları'nda mücadele veren ilk Türk raket unvanını alan Çağla Büyükakçay'ı, ülke tenisi adına imza attığı tarihi başarı ve ortaya koyduğu mücadeleden ötürü tebrik etti. 

Durmuş, "Türk tenisinde bir ilki gerçekleştiren ve bugünkü özverili mücadelesiyle hepimizi gururlandıran Çağla Büyükakçay ve antrenörü Can Üner'i tebrik ederim. İnşallah Tokyo 2020'de bugün Çağla'nın açtığı yoldan o ve onun gibi oyuncularımızla kortlarda olacağız." ifadelerini kullandı.