Avrupa Yaz Kupaları'nda Türkiye

Avrupa Yaz Kupaları elemeleri Temmuz ayının son haftasında gerçekleşti. Beş ayrı adreste yapılan mücadelelerde boy gösteren Türkiye 12, 16 ve 18 yaş ekipleri, gruplarında ilk ikiye giremeyerek Avrupa Yaz Kupası finallerinin uzağında kalsa da başarılı performanslarıyla alkış topladı. Milli takımlarımızın Avrupa Yaz Kupası elemelerindeki dereceleri şu şekildeydi:

12 YAŞ KIZLAR
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki müsabakalara katılan Türkiye 12 Yaş Kız Takımı, grubunda beşinciliği elde etti. Sırasıyla Belarus ve Bulgaristan'a kaybettikten sonra İspanya ve Kosova'yı genç millilerde Eda Arlı, Özlem Uslu, Sedef Bilgiç üçlüsü ter dökerken, kaptanlık görevini Deniz Ataş yaptı.

12 YAŞ ERKEKLER

Fransa'nın Dijon şehrindeki elemelere Portekiz ve Rusya yenilgileriyle başlayan Türkiye 12 Yaş Erkek Takımı, Play-Off serisinde Kosova'yı mağlup ederek grup beşincisi oldu. Togan Tokaç, Efe Boran Güler, Tuna Tuygun'un oluşturduğu ekibe Umut Alptekin ve Tuncer Gür kaptanlık etti.

16 YAŞ KIZLAR

Zeynep Erman, Başak Akbaş, Lara Biter'den oluşan, Çağdaş Ulukan kaptanlığındaki Türkiye 16 Yaş Kız Takımı, Almanya'nın başkenti Berlin'deki eleme grubunda başarılı bir performans sergiledi. İsviçre'yi geçerek başladığı mücadelelerde Ukrayna'ya kaybeden Ay-yıldızlılar, Play-Off serisinde Fransa'yı devirip üçüncü oldu.

16 YAŞ ERKEKLER

İngiltere'nin başkenti Londra'daki elemelere ilk turu bay geçerek başlayan Türkiye 16 Yaş Erkek Takımı, akabinde İsviçre ve İsveç ile yaptığı buluşmaları kaybederek grubunda dördüncü sırayı aldı. Doug MacCurdy yönetimindeki ekip Yankı Erel, Kuzey Çekirge ve Bora Şengül'den meydana geldi.

18 YAŞ KIZLAR-ERKEKLER

Yıldırım Bozgül, Bora Gerçeker ve Serkan Akın Dilek gözetimindeki Türkiye 18 Yaş Erkek ve Kız Takımları, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki eleme grubunu grup dördüncüsü olarak bitirdi. Ergi Kırkın, Cengiz Aksu, Alp Şentay'ın temsil ettiği kırmızı-beyazlı erkek ekibi, Hırvatistan'a üstünlük kurup son dörde kaldıktan sonra Büyük Britanya'ya diş geçiremedi. Milliler, üçüncülük/dördüncülük eşleşmesinde ise Polonya'ya yenildi. Berfu Cengiz, İnci Öğüt, İpek Öz'ün formasını terlettiği kız takımı ise açılış turunda Fransa'ya boyun eğerken, nihai klasmanını belirleyen Play-Off karşılaşmasında Belarus'u yenip ülkeye dördüncülükle döndü.