Türkiye Davis Cup'ta Bosna-Hersek karşısında

Tenisin Dünya Kupası olarak nitelendirilen Davis Cup’ta Türkiye, Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup 2. Tur eşleşmesinde Bosna-Hersek deplasmanına çıkıyor. 15-17 Temmuz tarihleri arasında toprak zeminde oynanacak maçlara Bihaç şehrindeki Una Gem Tenis Kulübü ev sahipliği yapıyor.

Kaptanlığını Haluk Akkoyun’un üstlendiği Türkiye Davis Cup Takımı, Marsel İlhan, Cem İlkel, Anıl Yüksel, Tuna Altuna dörtlüsünden oluşuyor. Milliler mart ayında Ankara’da gerçekleşen eşleşmede Bulgaristan’ı 3-2 mağlup ederek ikinci tura yükselmişti.

Amer Delic yönetimindeki Bosna-Hersek’i ise Damir Dzumhur, Mirza Basic, Tomislav Brkic ve Nerman Fatic temsil ediyor. Boşnaklar açılış turunda kendi evinde Tunus’u 3-1’lik seri neticesinde saf dışı bırakmıştı.

Bihaç’taki mücadele, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki altıncı buluşma olacak. Ay-yıldızlılar bugüne kadarki maçların üçünü kazanıp ikisini kaybederken, iki ülkeyi 2012’de karşı karşıya getiren Ankara’daki son maç Bosna-Hersek’in üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

PROGRAM BELLİ OLDU
Üç gün boyunca sürecek heyecanın maç programı bugün düzenlenen kura çekimiyle belirlendi. Buna göre serinin perdesi, 15 Temmuz Cuma günü sırasıyla Cem İlkel-Damir Dzumhur ve Marsel İlhan-Mirza Basic müsabakalarıyla açılacak.

16 Temmuz Cumartesi günü bir değişiklik olmadığı takdirde Cem İlkel/Tuna Altuna-Mirza Basic/Tomislav Brkic çiftleri kozlarını paylaşacak. Serinin son günü olan 17 Temmuz Pazar ise yine bir değişiklik olmaması durumunda Marsel İlhan-Damir Dzumhur ve Cem İlkel-Mirza Basic eşleşmeleri serinin kaderini tayin edecek.

Ali Katipoğlu - Bihaç, Bosna-Hersek

FOTO GALERİ