Çağla Bükreş'te ikinci turda

Haftaya dört basamak yükselişle 73. sıradan girerek klasman rekorunu kıran milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Romanya’nın başkenti Bükreş’te katıldığı WTA turnuvasına güçlü bir başlangıç yaptı. Büyükakçay, 8 numaralı seribaşı olarak katıldığı toprak kort turnuvasındaki ilk maçında Slovak rakibi Kristina Kucova’yı 6-0, 7-5’le saf dışı bıraktı. 

Mücadeleye çok hızlı giren Büyükakçay, birinci servislerini %91’le oyuna soktuğu açılış setinde dünya sıralamasının 117 numarası Kucova’ya oyun şansı tanımadı. İkinci sette ise Çağla’dan önemli bir geri dönüş izlendi. Sırasıyla 4-0 ve 5-2 geriye düşse de pes etmeyen Büyükakçay, maçın son beş oyununu hanesine yazdırarak noktayı koydu.

1 saat 39 dakika sonunda ikinci tur vizesini cebine koyan Çağla, çeyrek finale yükselme yolunda Birleşik Amerikalı Vania King ile kozlarını paylaşacak.

BAŞAK VEDA ETTİ
Bükreş Açık'ta boy gösteren bir diğer Türk raket Başak Eraydın ise turnuvanın dışında kaldı. Tekler kategorisinde elemelerin ilk turunda Bulgar Viktoriya Tomova'ya yenilen Eraydın, Belaruslu Lidziya Marozava ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde birinci turda ev sahibi ülkeden Cristina Dinu/Elena-Gabriela Ruse tandemine 6-3, 6-3'le boyun eğdi.