İtalya'da tur gelmedi

Milli tenisçiler Marsel İlhan ve Cem İlkel, İtalya'nın Todi kentinde gerçekleşen 42500 avro toplam ödüllü ATP Challenger turnuvasına birinci turda veda etti.

Toprak zemindeki turnuvada 8 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Marsel İlhan, elemelerin final turunda Cem'i mağlup eden Sırp Miljan Zekic önünde istediği performansı sergileyemedi. İlhan, beş defa servis kırdığı buluşmadan 7-5, 6-1'lik skorla yenik ayrıldı.

Elemelerin şanslı kaybedeni olarak ana tabloya giren 20 yaşındaki Cem İlkel ise klasmanda kendisinden 234 sıra ileride 163. basamakta yer alan, turnuvanın 4 numaralı seribaşı ismi Macar Marton Fucsovics karşısında şanssız bir mağlubiyet aldı: 2-6, 7-6, 6-1.

Mücadeleye hızlı bir başlangıç yaparak ilk seti 6-2 kazanan, ikinci sette de 3-1'i bulan İlkel, bu üstünlüğünü koruyamadı. 6-6'da eşitlediği seti 7/1'lik tie-break'le hanesine yazdıran Fucsovics, final setini de 6-1'le tamamlayıp ikinci tura yükselen taraf oldu.

Todi Challenger'da bir önceki gün çiftlerdeki ilk maçları için korta çıkan Tuna Altuna/Cem İlkel ikilisi de Belçikalı tandem Sander Gille/Joran Vliegen'e 6-1, 7-5 kaybedip elenmişti.

Marsel İlhan, Cem İlkel, Anıl Yüksel ve Tuna Altuna, önümüzdeki hafta sonu (15-17 Temmuz) Bosna-Hersek deplasmanındaki Davis Cup 2. Grup ikinci tur serisinde Ay-yıldızlı formayı terletecek.