Son sözü Pemra söyledi

Fransa'nın Denain komünündeki 25 bin dolar toplam ödüllü ITF toprak kort turnuvasında ter döken Pemra Özgen, dört maç puanı çevirdiği buluşmada ev sahibi ülkeden Audrey Albie'yi 2-6, 6-4, 7-5'le devirip çeyrek finale yükseldi.

30 yaşındaki milli tenisçi, ikinci turda karşılaştığı Albie karşısında final setinde 4-1 öne geçmesine rağmen üst üste dört oyun yitirip 5-4 geriye düştü. Maçta kalmak için servis attığı bu kritik oyunda rakibinin yakaladığı dört maç puanını savuşturan Özgen, üç oyunluk bir seriyle 7-5'e ulaştı ve işi bitirdi.

Bir sonraki turda bir diğer Fransız raket 8 numaralı seribaşı Irina Ramialison ile yüzleşecek olan Pemra, Çinli partneri Lu Jia-Jing ile birlikte katıldığı çiftler kategorisine ise yarı finalde veda etti.

İPEK ROMA'DA FİNALDE
Dünya çiftler sıralamasında 107. basamakta yer alan İpek Soylu, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleşen 50 bin dolar toplam ödüllü ITF turnuvasında adını finale yazdırdı. Çinli Xu Shilin ile ortaklık kuran İpek, yarı finaldeki rakipleri Piter/Cadantu'nun turnuvadan çekilmesiyle şampiyonluk maçına ilerledi.

Zorlu organizasyonun 1 numaralı ekibi Soylu/Xu, finalde 2 numaralı tandem Jani/Shapatava ile kozlarını paylaşacak.