Tuna ve Cem kupayı kaldırdı

Marmaris Tenis Akademisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Marmaris Open Futures turnuvasında ilk kupa Tuna Altuna/Cem İlkel tandemine gitti. Altuna/İlkel çifti, set kaybı yaşamadıkları haftanın sonunda ortaklıklarının üçüncü zaferine uzandı.

2 numaralı seribaşı olarak boy gösterdikleri organizasyonun finalinde Bolivyalı ikili Hugo Dellien/Federico Zeballos ile karşılaşan Altuna/İlkel, altı kez servis kırdıkları mücadeleden 7-5, 6-3'lük setlerle üstün ayrılmayı başardı.

Milli tenisçiler 2015'te birlikte elde ettikleri şampiyonluklara bir yenisini eklerken, Tuna 15., Cem ise 8. çiftler kupasını kaldırdı.

CEM ÇİFTE ZAFER İÇİN
20 yaşındaki Cem İlkel, çiftler finali öncesi çıktığı tekler yarı finalinden de galibiyetle ayrıldı. Marmaris Open'ın 2 numaralı seribaşı ismi İlkel, Fransız rakibi Hugo Voljacques'ı 6-1, 6-3'le geçerek bu sezon dördüncü, toplamda 11. tekler finaline adım attı.

Cem yarınki tekler finalinde 1 numaralı seribaşı İtalyan Riccardo Bellotti ile kozlarını paylaşacak. Bellotti ise çeyrek finalde Altuğ Çelikbilek'i eledikten sonra yarı finalde de Anıl Yüksel'İ saf dışı bırakarak adını finale yazdırdı.

BERFU YARI FİNALDE KALDI
Antalya'daki Tennis Organisation Cup ITF kadınlar turnuvasında Berfu Cengiz'in macerasını Fransız Jennifer Zerbone noktaladı. Bu sezonki ilk tekler yarı finalini 6-2, 6-2'lik setlerle kaybeden 16 yaşındaki Cengiz, final biletini rakibine kaptırdı.