Büşra Ün Rio yolcusu

Tekerlekli sandalye tenisinde Türkiye'yi başarıyla temsil eden Büşra Ün'den güzel bir haber geldi. 22 yaşındaki milli sporcu, 9-16 Eylül tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşecek olan 2016 Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandı ve tekerlekli sandalye tenisinde bunu başaran ilk Türk raket olarak tarihe geçti.

Son dönemde aldığı uluslararası derecelerle adından sıkça söz ettiren Büşra, büyük bir uğraş verdiği Rio 2016 için iddialı bir konuma gelmiş ve Uluslararası Paralimpik Komitesi'nden gelecek kararı beklemeye koyulmuştu. Bu hafta itibarıyla dünya sıralamasının 31. basamağında yer alan Ün, salı günü öğle saatlerinde müjdeyi duyurdu.

Resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Büşra, "Beklediğimiz haber geldi! 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandık. Başından beri desteğini eksik etmeyen canım aileme, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve çalışanlarına, milli takım antrenörlerime, kulübüm Kültürpark Tenis Kulübü ve çalışanlarına, antrenörüm Osman Yıldız'a, Dianne Fowler ve Mehmet Sünnetçi'ye, Özgür Yolcu Performans Akademisi'ne, sponsorlarım SigortaShop, ABB, SİSEV, Nike, ‎Wilson, Sarvon Web Tasarım Grubu'na, bu yolda desteğini esirgemeyen Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve hocalarına, ‎Galatasaray ve ultrAslan sayesinde beni tanıyıp yanımda olanlara, dualarını eksik etmeyenlere sonsuz teşekkürler! Hala şoktayım. Bekle beni Rio!!!" mesajını paylaştı.

BAKAN KILIÇ'TAN TEBRİK
2016 Paralimpik Oyunları için şu ana dek vize alan 11 sporcudan biri olan Büşra Ün'e Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da bir tebrik mesajı yayınladı. Kılıç mesajında “2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı kazanan Büşra Fatma Ün’ü kutluyorum. Tekerlekli sandalye tenisiyle birlikte Paralimpik’te kota aldığımız branş sayısı 11’e sporcu sayısı ise 67'ye yükselmiş oldu. 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu da bu büyük başarısından dolayı Büşra'yı tebrik etti.