New York Times'tan Büyükakçay ve Soylu'ya övgü

Sezonun ikinci Grand Slam’i Fransa Açık'ta Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu’nun Türk tenisi adına sergiledikleri tarihi performans, Amerika Birleşik Devletleri’nde de yankılandı. Ülkenin önemli gazetelerinden The New York Times, geniş yer ayırdığı milli tenisçiler hakkında “Bir ulusa ilham kaynağı oldular” ifadelerini kullandı.

Haberde Çağla ve İpek’in Açık Dönem’de bir Grand Slam turnuvasında tek kadınlarda ana tabloya yükselen ilk Türk tenisçiler olduklarına dikkat çekildi. Birinci turda Aliaksandra Sasnovich’i üç sette geçen dünya 83 numarası Büyükakçay’ın bu galibiyetle yaklaşık 10 basamak daha yükseleceği ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda mücadele etmeye çok yaklaştığı belirtilirken; İpek’in de Çağla gibi elemelerde üç maç kazanarak yükseldiği ana tablodaki ilk maçında iyi başlamasına rağmen Fransız Virginie Razzano’ya mağlup olduğu ifade edildi.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı kazanarak dünya sıralamasında ilk 100’e giren Çağla’nın görüşlerine yer verilen haberde başarılı tenisçi “Bu zaferin ardından tenisin Türkiye’de sevildiğini gördüm ve bu nedenle çok mutluyum. Tenise yeni başladığını belirten birçok kişiden mesaj aldım. Kendi içinizden idoller çıkarabilmek bence çok önemli. Bunun bir parçası olduğum için çok mutluyum ve daha büyük başarılara odaklandım.” yorumunu yaptı. Büyükakçay, WTA Turu’nda mücadelesine devam ederken Türkiye’nin elçisi konumunda olmak istediğini de sözlerine ekledi.

Her iki sporcunun da Adana’dan genç yaşta İstanbul’a geldiklerinin vurgulandığı haberde İpek Soylu ise “Zaman geçtikçe Türkiye’de aldığım iyi sonuçların ardından dünyayı gezmeye başladım. Ve teniste başarılı olabileceğimi düşündüm. Şu ana kadar işler yolunda ilerledi ve daha büyük hayallerime ulaşabilmek için daha da çok çalışacağım” dedi. Haberde Soylu’nun İstanbul Cup’taki çiftler şampiyonluğu ve gençlerde elde ettiği 2014 Amerika Açık çiftler zaferine de yer verildi.

Türk tenisinde son dönemde elde edilen başarıları yorumlayan eski milli raket İpek Şenoğlu ise Türk tenisçilerin yeterince çalışmaları halinde zirvede bulunan oyuncularla aynı noktaya ulaşabileceklerini fark ettiklerini ve Büyükakçay ile Soylu’nun yaptıklarının Türk tenisi için çok önemli olduğunu dile getirdi.

The New York Times'ta Ben Rothenberg imzasıyla yayınlanan yazının orijinalini okumak için tıklayınız.