Antalya'ya ATP çim kort turnuvası

Uzun yıllardır uluslararası tenis organizasyonlarının en önemli merkezlerinden biri olan Türkiye, dev bir turnuvaya daha ev sahipliği yapacak. Bugün ATP tarafından yapılan açıklamaya göre; 2017’den itibaren Antalya’da ATP Dünya Turu 250 serisi bir çim kort turnuvasının heyecanı yaşanacak.

İlki 25 Haziran – 1 Temmuz 2017 tarihleri arasında Kaya Palazzo Belek’te gerçekleşecek Antalya Open, Türkiye Tenis Federasyonu’nun desteğiyle Kaya Group ve GD Tennis Academy tarafından organize edilecek. Turnuva, 2015’ten beri yapılmakta olan TEB BNP Paribas İstanbul Open’dan sonra Türkiye’nin ATP Dünya Turu’ndaki ikinci etkinliği özelliğini taşıyor.

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon’da hemen önce düzenlenecek olan Antalya Open’da toplam 481,615 avro para ödülü dağıtılacak. Antalya Open için dünyanın en prestijli tenis turnuvası Wimbledon’ın gerçekleştiği All England Lawn Tennis Club yetkililerinin gözetiminde yedi adet çim zemine sahip kort inşa edilecek.

Bu müjdeli gelişmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Türkiye, her geçen gün artmakta olan altyapı yatırımları neticesinde dünya çapında tesislerde çok sayıda uluslararası spor etkinliğine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Antalya Open tenis turnuvasının 2017’den itibaren ATP Dünya Turu takvimine girecek olması bizleri çok memnun etti. Bunun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise “Türkiye Tenis Federasyonu olarak sezon içindeki yedi çim kort turnuvasından biri olan Antalya Open’ı düzenleyecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Organize ettiğimiz turnuvalar ve sporcularımızın başarılarıyla tenisteki etkinliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. ATP ile iş birliğimizi geliştirdiğimiz için oldukça mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Yönetim Kurulu Başkanı Chris Kermode da Türkiye gibi dünya çapında tenis turnuvalarına büyük ilgi gösterilen bir ülkede yeni bir organizasyon gerçekleştirmekten ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ATP Dünya Turu'nun resmi sitesinde yayınlanan haber: Antalya Set To Join ATP World Tour From 2017