Aksu ve Yüksel yarı finalden şaşmadı

Antalya Belek'te gerçekleşen toplam 10 bin dolar ödüllü Tennis Organisation Cup kadınlar ve erkekler ITF turnuvalarında iki Türk raket isimlerini son dörde yazdırmayı başardı.

Bu adreste bir önceki hafta kariyerinin dördüncü zaferine uzanan Ayla Aksu, galibiyet serisini sekiz maça çıkarırken Alman rakibi Tayisiya Morderger'e set şansı tanımadı. 1 numaralı seribaşı olarak ter döken Ayla, korttan 7-5, 6-3'le üstün ayrıldı ve yarı finalde Britanyalı Harriet Dart ile eşleşti.

19 yaşındaki Aksu, birkaç saat sonra çıktığı çiftler yarı finalinde şanssız bir yenilgi aldı. Yarın teklerde finale yükselebilmek için kozlarını paylaşacağı Dart ile ortaklık kuran Aksu, kıyasıya geçen maçta ABD'li tandem Sarah Lee/Ashley Mackey'ye 4-6, 6-3, 13/11'lik skorla mağlup oldu.

ANIL'DAN GÜÇLÜ GERİ DÖNÜŞ
Erkekler cephesinde ise son haftayı yarı finalde tamamlayan Anıl Yüksel, sırasıyla İsviçreli ve Monakolu rakiplerini geçtikten sonra Japon Keisuke Numajiri karşısında setlerde geriden gelmesini bildi. 3-6, 6-1, 6-2 ile sevinen Yüksel, final öncesinde 2 numaralı seribaşı Fransuz Hugo Nys'in rakibi oldu.

Geçen hafta çiftlerde ikinciliği elde eden Sarp Ağabigün/Altuğ Çelikbilek ise bu kez aynı başarıyı gösteremedi. Japon tandem Katsuki Nagao/Hiromasa Oku'ya 2-6, 6-3, 10/6 ile boyun eğen Ağabigün/Çelikbilek, turnuvaya yarı finalde veda etti.