Senyörler Manavgat'ta buluştu

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen Türkiye Senyörler Takım Şampiyonası, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı. Club Ali Bey'in ev sahipliği yaptığı, bu yıl 11. kez düzenlenen organizasyonda 27 kulüpten 106 takım 13 ayrı kategoride dereceye girmek için mücadele veriyor. Türkiye'nin dört bir yanından 548 senyör tenisçinin katıldığı şampiyona 14 Mayıs'taki final maçlarıyla sona erecek.

Başhakemliğini erkeklerde Birol Kasapoğlu ve kadınlarda Ömer Levent Eralp’in yaptığı turnuvada 18 hakem görev alıyor. Sekizi erkek, beşi bayan olmak üzere 13 kategoride toplam 968 karşılaşmanın oynanacağı şampiyonada TTF Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Erkan Çağlayan da hazır bulunuyor. Bayanlarda 35+, 40+, 45+, 50+ ve 55+; erkeklerde ise 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+ ve 70+ kategorilerinde tekler ve çiftler karşılaşmalarında Türkiye’nin en üst seviyedeki senyör oyuncuları oynadıkları maçlarda takımlarının şampiyonluğu için raket sallıyorlar. 

ÜNLÜ İSİMLER KORTTA
Türkiye Senyörler Takım Şampiyonası’nda Ataşehir, ATDSK, İSTA, Kültürpark, LTDK, Manavgat, Vakıf, Gaziantep, METİK, Sporium, Taç, Yeşilyurt, Alaçatı, Bursa DSİ, Dalyan, İZTİK, Levent, MİLTAŞ, TED, ATİK, Büyük Kulüp, İzmit, Kemer Golf, Sakarya, Avrupa Yak., Bodrum Golf, Hillside kulüpleri yarışıyor.

Şampiyonaya katılan sporcular arasında Türk tenisinin efsane isimlerinden İpek Şenoğlu'nun yanı sıra eski milli futbolcu Ümit Davala, oyuncu Filiz Taçbaş, sanatçı Behzat Gerçeker, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Aras, Engin Kratzer, Nejat Müldür ve Erhan Oral da bulunuyor.

KASAPOĞLU: BİR TENİS FESTİVALİ
Şampiyonanın başhakemlerinden Birol Kasapoğlu, şampiyonanın artık geleneksel hale geldiğini ve oyuncuların büyük ilgisiyle karşılaştığını söyledi. Organizasyonun festival havasında geçtiğini ifade eden Kasapoğlu, “Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında senyör camiasının önemli bir bölümü burada buluşuyor. Oyuncular özlem gideriyor ve dostluklar daha da pekişiyor. Bu turnuvada sadece tenis müsabakaları değil diğer sorunlar da konuşuluyor. Bilindiği gibi sporun yaşı yok hele hele tenis sporunda bu hiç yok" dedi.

Grup aşamasının ardından final etabına geçilen 11. Türkiye Senyörler Takım Şampiyonası'nda görünüm şu şekilde:

KADINLAR GRUP MAÇ SONUÇLARI
KADINLAR FİNAL GRUPLARI
ERKEKLER GRUP MAÇ SONUÇLARI
ERKEKLER FİNAL GRUPLARI