Anıl ve Ayla yarı finalde

Türkiye'nin yıl boyunca ev sahipliği yaptığı ITF turnuvalarının 18. haftasında sporcularımız başarılı sonuçlara imza atıyor. Erkeklerde Anıl Yüksel tekler yarı finaline, Altuğ Çelikbilek/Sarp Ağabigün çiftler finaline çıkarken; kadınlarda ise Ayla Aksu teklerde yarı final, çiftlerde finale ilerledi.

Tennis Organisation Cup Futures turnuvasında 8 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Anıl, yaşadığı sakatlık nedeniyle bir ay uzak kaldığı kortlarada güçlü bir geri dönüş yaptı. Sırasıyla Japon ve Alman rakiplerini eledikten sonra 4 numara Fransız Remi Boutillier'i 6-3, 7-5'le geçen Yüksel, yarı finalde 1 numara Avusturyalı Dennis Novak ile eşleşti.

Çiftlerde ortaklık kuran Altuğ ve Sarp, set yitirmeden geldikleri yarı finalde Japon ikili Katsuki Nagao/Hiromasa Oku'ya geçit vermedi. Mücadeleden 7-5, 6-3'lük setlerle üstün ayrılan Çelikbilek/Ağabigün, şampiyonluk maçında Mikelis Libietis/Hugo Nys ekibiyle karşılaşacak.

AYLA İKİ KOLDAN DEVAM
Antalya'daki organizasyonun kadınlar kanadına ise Ayla Aksu damga vuruyor. Toplam 10 bin dolar ödüllü turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak ter döken Aksu, son maçında Avusturyalı Natasha Bredl'ı yakın geçen iki setin ardından 7-5, 7-6 ile saf dışı bıraktı Yarı finalde Avustralyalı Abbie Myers ile eşleşen Aksu, çiftlerde de final biletini cebine koydu.

19 yaşındaki Ayla ve Bulgar partneri Julia Stamatova, karşı karşıya geldikleri Eleni Daniilidou/Abbie Myers'ı 6-0, 6-4'lük setlerle mağlup etti. Aksu/Stamatova finalde ABD'li tandem Emina Bektas/Sarah Lee ile kozlarını paylaşacak.