Çukurova'da kupa yağmuru

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü'nün ev sahipliğinde bu yıl 16.'sı gerçekleşen Çukurova GİAD Cup Uluslararası Tenis Turnuvası'nda heyecan sona erdi. 24 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasındaki 14 Yaş Tennis Europe turnuvasında tek kızlar, çift kızlar ve çift erkekler şampiyonları Türkiye'den çıktı.

12 ülkeden toplam 138 sporcunun ter döktüğü organizasyonda güçlü bir performans sergileyen Beyda Baykal, set yitirmediği haftanın sonunda mutlu sona ulaştı. 1 numaralı seribaşı olarak ter döken Baykal, iki Türk raketi buluşturan finalde Doğa Türkmen'i 6-0, 6-2 ile geçti.

Çift kızlarda Melisa Şenli/Melissa Yakup Pour ikilisinin üstünlüğü vardı. Şenli/Pour, büyük çekişmeye sahne olan final karşılaşmasında Doğa Türkmen/Doğa Akyürek tandemini 7-5, 5-7, 10/4'le mağlup etti. Üç Türk oyuncunun boy gösterdiği çift erkeklerde, Barış Annayev ve Azeri partneri Abedallah Shelbayh'ı 7-6, 6-1'le yenen Muhammed Kaan Erel/Burakcan Yılmaz zirveye çıktı.

Erel, set kaybı yaşamadan ilerlediği Çukurova Cup tekler mücadelesinde ise finalde Gürcü rakibi Tsotne Dzimistarishvili'ye 6-1, 7-6 ile boyun eğdi ve ikinci oldu.