Şampiyon basınla buluştu

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta Türkiye tenis tarihinin en büyük zaferine uzanan Çağla Büyükakçay, bu sabah gerçekleşen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dönmez ve Büyükakçay'ın antrenörü Can Üner'in de katıldığı toplantıda milli raket, elde ettiği şampiyonluğun hikayesinden akabinde yaşadıklarına, kariyerinden olimpiyat hedeflerine dek birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kalabalık bir gazeteci topluluğunun olduğu buluşmada Çağla'nın sözlerinden yansıyan satır başları şu şekilde:

- Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere birçok devlet yetkilisinden, çok sayıda yıldız tenisçiden, sayısız kişiden tebrik telefonu ve mesajları aldım. Herkese çok teşekkür ediyorum.

- Eski dünya 1 numarası Tracy Austin, bu başarıyı "hayat değiştiren bir hikaye" olarak niteledi, ki gayet yerinde bir tespit. Zira ülkemde köklü bir tenis geçmişi yok. Bunu değiştirme yolunda önemli bir adım attığımı, gençlere iyi bir örnek oluşturduğumu düşünüyorum.

- Hedeflerim konusunda kendime bir limit koymuyorum. Dün nasıl çalışıyorsam, bugün de aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim.

- Dünya sıralamasında 82. basamağa yükseldim. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya oldukça yaklaşmış durumdayım. Haziranın ilk haftasında ilk 70-75'e girdiğim takdirde bunu başaracağıma inanıyorum.

- En başından beri desteğini esirgemeyen Türkiye Tenis Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Federasyonumuz, iyi günde, kötü günde her zaman yanımda oldu.

- Benimle birlikte tenise başlayan birçok arkadaşım, eğitim hayatını tercih edip sporu bıraktı. Ben ise hayallerimin peşinden koştum ve en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdim.

- Teklerde ve çiftlerde iki WTA şampiyonu çıkaran bir ülke olarak Fed Cup'ta yakın bir gelecekte Dünya Grubu'nu zorlayacağımıza eminim.

Çağla Büyükakçay, basın toplantısının ardından üzerinde TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonluğunu simgeleyen tişörtleri imzaladı ve kupasıyla birlikte fotoğraf çektirdi.