Cem İlkel savaşarak kaybetti

Bu sene ikincisi gerçekleşen TEB BNP Paribas İstanbul Open ATP turnuvasında Marsel İlhan’ın ardından Cem İlkel de tekler mücadelesine birinci turda veda etti.

Garanti Koza Arena’da günün üçüncü maçında korta çıkan 20 yaşındaki İlkel, dünya sıralamasının 54. basamağındaki tecrübeli İspanyol Marcel Granollers ile karşı karşıya geldi. Toprak zeminde düzenlenen organizasyonun 5 numaralı seribaşı ismi Granollers önünde ilk sette istediği performansı sergileyemeyen Cem, ikinci sette başa baş bir oyun ortaya koydu.

5-4’lük üstünlüğü yakaladığı anda üç set puanından faydalanamayan İlkel, 6-6’da dengelenen setin tie-break oyununda da eline geçen bir set puanını kullanamadı. Toplam dört set puanı kaçırdığı ikinci seti 11/9’luk tie-break, maçı ise 6-1, 7-6 ile kaybeden İlkel, böylece turnuvanın dışında kaldı. Adını son 16’ya yazdıran Granollers ise Güney Koreli Chung Hyeon ile eşleşti.

TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın üçüncü gününde bir diğer milli tenisçi Tuna Altuna, çiftlerdeki ilk tur maçına çıkacak. Hırvat Dino Marcan ile ortaklı kuran Altuna, saat 12.30’da Yeni Zelandalı Marcus Daniell/Artem Sitak tandemine karşı raket sallayacak.