"Duygularımı tarif edemem"

TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonu Çağla Büyükakçay, maç sonundaki basın toplantısında soruları yanıtladı. ‘Şu anki duygularımı tarif edemem. Hayatımın en mutlu günü’ ifadelerini kullanan Büyükakçay, zaferine katkı yapan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

15 yaşında ilk maçını oynadığı İstanbul Cup’ta 26 yaşında şampiyon olan Çağla Büyükakçay, büyük mutluluğunu basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantı odasına girişinde gazetecilerin ayakta alkışladığı Çağla Büyükakçay, “Bugün duygularımı tarif edemiyorum. Aslında dünkü maçın sonunda daha fazla şoka girmiş gibiydim. Bugün daha rahat hissettim. Ama maçın sonu gelince heyecanlandım.” dedi.

Maç sonunda 40/0’dan beraberliğe düşen oyunla ilgili sorulan soruya Büyükakçay’ın cevabı şöyle oldu: “O anlarda adeta hiç tenis oynamamışım gibi hissediyorum. Adeta elim ayağı tutuluyor. Ama aklıma daha maçın devam ettiğini getirdim. Kaybetsem bile devam edecekti. O yüzden hep tek tek puanları düşündüm.”

Çağla’nın maçtaki mücadeleyle ilgili “Turnuva boyunca iyi servislerim bana çok yardımcı oldu. Özellikle servis kırma puanlarında ve ikinci setten itibaren iyi bir servis grafiğim vardı. Gerçi Danka tüm toplara koşan, asla pes etmeyen bir oyuncu. Her servisimi yakaladı. Bazı puanları 5-6 vuruşta bitirebildim. Kolay olmadı” diye konuştu.

Çağla Büyükakçay, WTA’deki oyuncuları nasıl gördüğüne ve aradaki seviye farkıyla ilgili bir soruya ise “Bence Serena, Sharapova gibi bir kaç süper yıldızı bir kenara koyarsak, diğer tenisçiler arasında ciddi farklar yok. Duygusallık ve mental güç sıralamayı belirliyor. Oynanan oyunda önemli farklar bulunmuyor” şeklinde cevap verdi.

Dünyanın yeni 82 numarası olarak haftaya girecek olan Çağla Büyükakçay, yorgunluk ve bu turnuvanın ardından şampiyonluğun tadını çıkarmak için haftaya yapılacak Rabat’taki mücadeleden çekildiğini belirtti.