TTF Başkanı Cengiz Durmuş: Geleceğe ümitle bakıyoruz

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta basının karşısına geçen Türkiye Tenis Federasyonu Cengiz Durmuş, Türk sporcuların turnuvada gösterdiği başarılı performansın yanı sıra Türk tenisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çağla Büyükakçay'ın WTA düzeyinde teklerde yarı final gören ilk tenisçi olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını vurgulayan TTF Başkanı Durmuş, "Yıllarca turnuvalarımızda mücadele verirken, bir gün gelecek oyuncularımızın şampiyonluklarını alkışlayacağız diyordum. Umuyorum ki her iki kategoride de final oynayacağız" dedi.

Kadınlar tenisinde gelen bu başarıların Fed Cup Milli Takımı'nı yapılandırma yolunda nasıl bir etkiye sahip olacağına ilişkin yöneltilen soruyu başkan Durmuş şu şekilde yanıtladı: 

“Şu anda iki oyuncumuz İstanbul Cup’ta yarı finalde. Bizim sporcularımız dünya çapında böylesine önemli bir turnuvada yarı final oynama başarısı gösteriyorsa, milli takım düzeyinde bu ikiliye iki kişi daha ekleyerek Dünya Grubu’na neden giremeyelim? Biz geleceğe ümitle bakıyoruz. Dünya Grubu’na kalabileceğimize inanıyoruz."

Durmuş, Çağla Büyükakçay'ın üst üste elde ettiği başarılı sonuçlarla Wimbledon'da ana tablo hedefinin kıyısına geldiğini söylerken, "Bu hem Çağla'nın, hem de bizim işlerimizi doğru yaptığımızı gösteriyor. Ülkemizde tenis kültürü her geçen gün artıyor. Tenisi arzuladığımız noktalara getirme yolunda sağlam adımlar atıyoruz. Düzenlediğimiz organizasyonların meyvesini sporcularımızın başarılarıyla alıyoruz. Büyük mutluluk yaşıyoruz. İnşallah bu başarıların devamı gelecek" diye konuştu.