Çağla Büyükakçay: Artık kafam daha rahat

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, çeyrek finalde Nao Hibino’yu mağlup ettiği maçla ilgili şöyle konuştu: “Normalde kaybedecek hiçbir şeyim yoktu derim, ama bu maçta kaybedeceklerim vardı. Kazanırsam iki hafta sonra açıklanacak Wimbledon ana tablo listesine direkt girme şansım vardı. Olimpiyata katılma hakkı kovalıyorum. Bu yüzden maça istekli ve kazanmaya odaklanarak başladım. İstediklerimi yaptım ve maçı kazandım. Benim için büyük bir mutluluktu. Sonuçta yedi kez oynayıp maç kazanamadığım bir turnuvada yarı finaldeyim. Artık maçlara kafa olarak çok daha rahat çıkıyorum.”

Maçları izlemek için çocukların organize edilerek korta getirilmesini önemsediğini söyleyen Büyükakçay, “Tenis hakkında fikri olmayan küçüklerin korta getirilmesi çok önemli. Burada büyük bir coşku ile sporun güzelliğini yaşıyorlar. Bu organizasyonun yapılması gerçekten değerli.”

Bir soru üzerine turnuvalara giderken her zaman federasyonun desteğini arkasında hissettiğini söyleyen Çağla Büyükakçay, “Federasyon başkanımız Cengiz Durmuş, benim her zaman arkamda oldu. Geçen yıl sıkıntı çektiğimde de onun çok desteğini gördüm. Önemli olan her an böyle bir destek hissedebilmeniz. Bu konuda başkanımız bana çok yardım etti” diye konuştu.

En başarılı olduğu zemin olarak sert kortlar öne çıksa da Çağla Büyükakçay, gelen bu başarı üzerine toprak kortla ilgili düşüncelerini gözden geçirmişe benziyor. Büyükakçay, “Hangi korttaki İstanbul Cup’ı tercih edersin?” sorusuna esprili bir şekilde cevap verdi: “Sonuçlara bakarsak, İstanbul Cup’ta artık toprak zemin olmasını tercih ediyorum. Turnuva önü gösteriyor.”