İpek Soylu çiftlerde çeyrek finalde

Toplam 250 bin dolar ödüllü TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta çiftler mücadelesinde heyecan start aldı. Ana tablonun ilk gününde çiftlerde üç maç oynanırken, Garanti Koza Arena’da sahne alan İpek Soylu/Andreea Mitu, çeyrek finale çıkmayı başardı.

Çek tandem Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla ile kozlarını paylaşan Soylu/Mitu, karşılıklı kazanılan setlerin ardından işi maç tie-break’inde bitirdi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleden 6-3, 3-6, 11/9’la üstün ayrılan Soylu ve Mitu, son sekiz ekip arasına kaldı.

Günün son maçında 2 numaralı seribaşları Oksana Kalashnikova ile Johanna Larsson sevindi. Türk raketler Ayla Aksu/Melis Sezer’i 6-2, 6-4’le saf dışı bırakan Kalashnikova/Larsson ikilisinin yanı sıra Laura Pous-Tio/Renata Voracova da yollarına devam etti.

ERAYDIN SON ENGELDE TAKILDI

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta elemelerin ilk turunda İspanyol rakibi Laura Pous-Tio’yu geçen Başak Eraydın, final turunda Rumen Sorana Cirstea’ya mağlup oldu. Dünya eski 21 numarası Cirstea’ya 7-5, 6-3 kaybeden Eraydın, ana tabloya yükselme şansını kullanamadı.

ÇAĞLA VE AYLA KORTA ÇIKIYOR

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen organizasyonda teklerde ana tablo mücadelesi veren Çağla Büyükakçay ve Ayla Aksu, ilk maçlarına yarın (19 Nisan Salı) çıkacak. Büyükakçay, Rus Marina Melnikova; Aksu da Macar Reka-Luka Jani ile karşılaşacak. Başak Eraydın ise çiftlerdeki ilk tur maçını oynayacak.