Eraydın'dan güçlü başlangıç

Garanti Koza Arena’da gerçekleşen TEB BNP Paribas İstanbul Cup elemelerinde boy gösteren Başak Eraydın adını final turuna yazdırmayı başardı.

İlk sınavını eski bir ilk 100 oyuncusu olan İspanyol Laura Pous-Tio önünde veren Eraydın, tüm servislerine tutunduğu 2 saat 4 dakika süren mücadeleden 6-2, 7-6’lık setlerle üstün ayrıldı. Nefes kesen bir tie-break’in izlendiği ikinci sette dört set puanı kurtaran Eraydın, eline geçen ikinci maç puanında 12/10’a ulaştı ve işi bitirdi.

Toprak zemindeki WTA turnuvasında korta çıkan bir diğer milli tenisçi Pemra Özgen, dünya sıralamasında bir dönem 21. basamağa kadar ilerleyen Sorana Cirstea'ya 6-1, 6-0 mağlup oldu. Eraydın ve Cirstea, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta ana tabloya yükselebilmek için karşı karşıya gelecek.

Günün son maçında korta çıkan Melis Sezer ise kıyasıya bir maçın ardından Rus Marina Melnikova'ya yenildi. 2 saat 53 dakika süren buluşmadan 7-6(8), 4-6, 6-1'lik setlerle boynu bükük ayrılan Sezer, mücadelesine çiftler kategorisinde devam edecek.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
ELEME TABLOSU
SONUÇLAR
18 NİSAN MAÇ PROGRAMI