Stefkova Göztepe'de zirvede

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen toplam 50 bin dolar ödüllü Lale Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda tekler mücadelesi Çek raket Barbora Stefkova’nın şampiyonluğu ile noktalandı.

Final karşılaşmasında Rus Anastasia Pivovarova ile kozlarını paylaşan dünya 246 numarası Stefkova, 7-5, 2-6, 6-1 ile korttan galip ayrılarak büyük ödülün sahibi oldu.

İki tenisçi karşılaşmaya servis oyunlarına tutunarak başlarken, sekizinci oyunda servis kıran Barbora Stefkova avantajı eline geçirdi. Rakibinin servisinde 5-4 öndeyken set puanını değerlendiremeyen Stefkova, ardından 7-5’le öne geçmesini bildi. İkinci sete iyi giren eski dünya 93 numarası Pivovarova, ilk oyunda servis kırarak eline aldığı üstünlüğü set sonuna kadar korudu ve maçı final setine taşıdı.

Son sette performansını tekrar artıran Stefkova, mücadeleyi 6-1’le tamamladı ve Pivovarova’ya mart ayında Mildura’da kaybettiği finalin rövanşını almayı başardı. İlk turda Başak Eraydın’ı saf dışı bırakan 1995 doğumlu Stefkova, böylece kariyerinin en büyük zaferine İstanbul’da ulaşmış oldu.

Stefkova ve Pivovarova’ya ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar verdi. Törende yaptığı konuşmada Lale Kupası’nda çok çekişmeli maçlar oynandığını ifade eden TTF Başkanı Cengiz Durmuş, turnuvaya katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

STEFKOVA KUPA BIRAKMADI

Tek kadınlarda turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Çek sporcu Stefkova, Özbek partneri Nigina Abduraimova ile birlikte çiftler kategorisini de zirvede tamamladı. Valentyna Ivakhnenko/Lidziya Marozava tandemini finalde 1 saat 10 dakikanın ardından 6-4, 1-6, 10/6 ile mağlup eden Stefkova/Abduraimova ikilisi kupanın sahibi oldu.

Çiftlerde final oynayan tenisçilerin ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ile Göztepe 60. Yıl Parkı Tesisleri Müdürü Güven Şindi verdi.