Başak Eraydın devam dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Göztepe Gülbahçesi Spor Tesisi’nde düzenlenen Lale Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda çeyrek finalistler belirlenirken, dört temsilcimiz bugün çiftlerde sahne aldı.

Rus partneri Polina Monova ile birlikte 4 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Başak Eraydın, ilk turda Rumen ekip Elena Bogdan/Cristina Dinu ile karşılaştı. İyi bir uyum yakaladıkları gözlenen Eraydın/Monova tandemi, rahat bir oyunun ardından 6-1, 6-3’le çeyrek finale yükseldi.

Pemra Özgen/Lina Gjorcheska ikilisi ise son sekize kalabilmek için 3 numaralı seribaşı ekip Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla ile kozlarını paylaştı. İlk seti 6-3 kaybeden Pemra/Gjorcheska, ardından 7-6 ile mücadeleyi maç tie-break’e taşısa da 10/3’lük skorla tur atlayan taraf Kuncikova/Stuchla oldu.

Genç tenisçiler Selin Övünç/Başak Akbaş ise Katarzyna Piter/Isabella Shinikova’ya 6-1, 6-3’lük setlerle boyun eğdi ve turnuvaya veda etti.

50 bin dolar toplam ödüllü Lale Kupası’nda yarın (14 Nisan Perşembe) saat 11.00’den itibaren teklerde ve çiftlerde çeyrek final karşılaşmaları oynanacak. Eraydın/Monova ikilisinin yarı final yolundaki rakipleri Piter/Shinikova olacak.

TEKLER ANA TABLO

ÇİFTLER ANA TABLO

14 NİSAN PERŞEMBE MAÇ PROGRAMI