Göztepe'de ilk gün geride kaldı

50 bin dolar ödüllü Lale Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda ana tablo heyecanı bugün oynanan karşılaşmalarla başladı.

Tek kadınlarda mücadele eden beş Türk tenisçinin tamamı, ilk gün korta çıkan isimler arasındaydı. Dünya sıralamasının 236. basamağında bulunan milli tenisçi Başak Eraydın, ilk turda Çek Barbora Stefkova ile kozlarını paylaştı. Çekişmeli geçen ilk seti 6-3 kaybeden Başak, ikinci seti 6-0 ile rakibine kaptırınca turnuvaya veda etti. Wildcard ile ana tabloda yer alan Pemra Özgen ise Ukraynalı Olga Fridman’a 6-3’lük iki setle mağlup oldu ve ikinci turun uzağında kaldı.

Genç raketlerden Selin Övünç, Gürcü Sofia Shapatava’ya 6-2, 6-1 kaybederken; İnci Öğüt 7-6, 6-1 ile 3 numaralı seribaşı Polina Leykina’ya boyun eğdi. 16 yaşındaki Başak Akbaş ise dünya 221 numarası Cristina Dinu’ya 6-2, 6-0 ile yenildi.

Çiftlerde ise Cemre Anıl/Dilara Yurtkuran ikilisi ilk turda Rus temsilcileri Natela Dzalamidze/Anastasiya Komardina ile karşı karşıya geldi. Korttan 6-3’lük  setlerle mağlup ayrılan Cemre ve Dilara, böylece turnuvaya veda etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Göztepe Gülbahçesi Spor Tesisi’nin ev sahipliği yaptığı Lale Kupası’nda yarın (13 Nisan Çarşamba) teklerde oynanacak ikinci tur karşılaşmalarının yanı sıra çiftlerde Pemra Özgen/Lina Gjorcheska, Başak Eraydın/Polina Monova ve Başak Akbaş/Selin Övünç ikilileri korta çıkacak.

TEKLER ANA TABLO

ÇİFTLER ANA TABLO

13 NİSAN ÇARŞAMBA MAÇ PROGRAMI