Sarp yarı finalden şaşmadı

Son dönemde çiftlerdeki başarılarıyla dikkatleri üzerine çeken ve dünya sıralamasında 405. basamağa kadar ilerleyen 18 yaşındaki Sarp Ağabigün, Antalya'daki Tennis Organisation Cup Futures turnuvasında da adını son dörde yazdırdı. Bir önceki hafta birlikte ikincilik ödülüne uzandığı Avusturyalı David Pichler ile ortaklığını sürdüren Sarp, çekişmeli bir mücadelenin ardından üst üste altıncı yarı finalini yakaladı. 

Belek'teki toplam 10 bin dolar ödüllü turnuvada 2 numaralı seribaşı olarak mücadele veren Ağabigün ve Pichler, Alman rakipleri Nils Brinkmann/Marc Sieber'i 7-6, 6-7, 10/8'lik skorla saf dışı bıraktı. Ağabigün/Pichler ikilisi, finale yükselme yolunda Lukas Mugevicius/Alexander Vasilenko ile kozlarını paylaşacak.

Tekler kategorisinde tur geçen Türk raketlerden Anıl Yüksel, ikinci sınavında Hırvat Franjo Raspudic'e ilk seti 6-3'le kaptırdıktan sonra sakatlığı nedeniyle maçı bırakırken, Sefa Suluoğlu ise Alman Marc Sieber'e 6-2, 6-0 ile yenilip çeyrek final öncesi turnuvaya veda etti.