Marsel yarı finali kaçırdı

Çin'in Guangzhou kentindeki ATP Challenger turnuvasında ter döken Marsel İlhan, dün oynanması planlanan, ancak yağmur nedeniyle bugüne ertelenen çeyrek finalde Slovak Lukas Lacko'ya üç sette yenilerek elendi.

Sırasıyla Alman ve Çek rakiplerini geçerek son sekize kalan Marsel, toplam 50 bin dolar ödüllü turnuvadaki üçüncü maçına iyi bir başlangıç yaptı ve ilk seti hanesine yazdırdı. Bu noktadan sonra ise dünya 106.'sı, turnuvanın 5 numaralı seribaşı Lacko etkili servisleriyle mücadeleye ağırlığını koydu.

Son iki sette oyuna giren birinci servislerinde İlhan'a yalnızca beş puan bırakan Lacko, korttan 4-6, 6-3, 6-4'le üstün ayrılıp yarı finale yükselen taraf oldu. Beşinci buluşmalarında Lacko'ya dördüncü kez kaybeden Marsel, 1 saat 55 dakika süren maçı 9 ace ile tamamladı.

Bu hafta itibarıyla dünya sıralamasının 138. basamağında yer alan 28 yaşındaki milli raket, bir sonraki mücadelesini Çin'in Şenzen kentindeki ATP Challenger turnuvasında verecek. Marsel açılış turunda İsviçreli Marco Chiudinelli ile kozlarını paylaşacak.

Şenzen'deki turnuvaya katılan bir diğer Türk tenisçi Altuğ Çelikbilek ise elemelerin ilk turunda Güney Koreli rakibini geçtikten sonra ikinci turda Hırvat Viktor Galovic'e 6-4, 6-1'lik setlerle boyun eğdi ve ana tablo şansını yitirdi.