Marsel İlhan işi bitirdi

Türkiye-Bulgaristan serisinin dördüncü maçında Dimitar Kuzmanov'u beş sette mağlup eden Marsel İlhan, genel skoru 3-1'e getirip Milli Takım'ı Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup'ta ikinci tura taşıdı.

Ankara Tenis Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı ve TRT'den naklen yayınlanan eşleşmenin üçüncü ve son gününe 2-1 önde giren Türkiye, tur için gerekli olan galibiyete Marsel sayesinde uzandı. Açılış setini kaybetmesine rağmen moralini bozmayan İlhan, klasmanın 304. basamağında oturan Kuzmanov karşısında sonraki iki sette üstün bir performans sergileyip setlerde öne geçmesini bildi. 

Dördüncü sete de hızlı başlayıp servis kırma avantajıyla 4-2'lik üstünlüğü yakalayan Marsel, bu noktada Kuzmanov'un geri dönüşüne engel olamadı. Arka arkaya dört oyun alan Kuzmanov, mücadeleyi final setine götürse de son sözü Marsel söyledi. Final setinde kortun tek hakimi olan İlhan, rakibine oyun vermeden işi bitirip zaferi getirdi.

Tam üç saat süren mücadeleyi 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-0 ile kazanan 28 yaşındaki milli raket, Davis Cup'ta tekler maçlarındaki yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı. Ay-yıldızlılar, Marsel'in bu galibiyetiyle Bulgaristan'ı elemeyi garantilerken, eşleşmenin beşinci ve son maçı Altuğ Çelikbilek ile Alexandar Lazarov arasında oynanacak.